Kinetoterapie copii / Kineto bebe / Servicii kinetoterapie Bucuresti / Kinetoterapeut copii /  Contact  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon - 0740 023 085

Servicii Kinetoterapie bebelusi si copii

KINETOTERAPIA înseamnă "tratament prin miscare". Termenul "kinetoterapie" provine din limba greacă din combinarea cuvantului
“kinetos”- miscare si “therapie”- tratament.

Programele de kinetoterapie sunt individualizate în functie de afectiunile pacientului, boli secundare sau varstă.

KINETOTERAPIE BEBELUSI (SUGARI 0 - 12 luni)

kinetoterapie bebelusi 02Kinetoterapie pentru  bebelusi consta intr-o serie de exercitii specifice de gimnastica medicala infantila, cu rezultate uimitoare, vizibile inca de la primele sedinte. Cu ajutorul acestora, fiecarui copil ii sunt asigurate posibilitatile de crestere si dezvoltare echilibrata, prevenind astfel aparitia unor posibile patologii neurologice sau psihomotorii.

Kinetoterapia poate remedia diferite afectiuni: torticolis, picior tal-valg, picior plat, picior varus- equin , coxavara, plagiocefalie, intarziere in dezvoltarea motorize (bebelusi care nu isi tin capul sau nu stau in fundulet la varsta la care ar fi trebuit sa o faca, copii de peste 1 an care inca nu merg singurei etc.), hidrocefalie, hipotonie musculara, sindrom Down, mozaicism, tetrapareza, paraplegie, probleme de coordonare si echilibru, luxatie congenital de sold, displazie de sold, picior stramb congenital, paralizie de plex brachial, spina bifida si multe altele.

KINETOTERAPIE COPII  1 - 18 ani

Cele mai intalnite afectiuni sunt la copii cu deviatii ale coloanei (scolioze, cifoze, lordoze sau forme asociate ale acestora- cifoscolioza, cifolordoza), cu stern infundat, monopareze/monoplegii, parapareze/paraplegii, genuvalgum (genunchii in “X”), genuvarum (genunchii “in paranteza”), talus valgus, platfus, sindrom Down, leziuni posttraumatice (fracturi, entorse, luxatii, intinderi, fisuri sau rupture ligamentare), leziuni de menisc etc.

Afectiuni intalnite cel mai des la bebelusi si copii

 • Torticolisul congenital
 • Scolioza de tip C sau S
 • Cifoza si Lordoza
 • Paralizia obstetricală a plexului
 • Displazia congenitală de sold
 • Genu recurvat congenital
 • Genu flexum congenital
 • Varus Equin
 • Talus valgus
 • Luxatie congenitala de sold
 • Retard motor si retard psihic
 • Recuperare copii cu Autism

AFECTIUNI TRATATE PRIN KINETOTERAPIE

afectiuni bebelusi 01Va oferim o scurtă prezentare a afectiunilor cel mai des întȃlnite la bebelusi si copii:
La nivelul gȃtului
Torticolisul congenital
Reprezintă o înclinare a capului ce poate fi asociată cu o rotatie de partea opusă. Acesta apare din cauza unei pozitii inadecvate din timpul sarcinii (intrauterin) a capului.

afectiuni bebelusi 02La nivelul coloanei vertebrale
În plan frontal (văzut din fată)=Scolioza în “C” sau “S” – stȃnga sau dreapta , si reprezintă devierea coloanei vertebrale în toate cele trei planuri spatiale. Evolutia acesteia depinde de varsta depistării, de cauzele aparitiei si de precocitatea instituirii terapiei.

Ȋn plan sagital (văzut din lateral) avem cifoza si lordoza.


afectiuni bebelusi 03La nivelul bratului
Paralizia obstetricală a plexului brahial este produsă în timpul nasterii prin întinderea nefirească sau ruptura uneia sau a tuturor rădăcinilor care alcătuiesc plexul brahial, nasterea fiind dificilă , de obicei este un nou-născut cu greutate mare.
Ea apare ca o monopareză (dificultatea de a utiliza unul din membre) sesizabilă de la nastere sau în primele zile si în cazuri rare apare bilateral.

La nivelul bazinului
Displazia congenitală de sold
Articulatia soldului la un nou-născut este normal să fie imatură, adică să prezinte o consistentă moale, cartilaginoasă . Problema se pune atunci cȃnd pozitia copilului, chiar de dinainte de a se naste, este una vicioasă, în termeni medicali acesta are piciorul în adductie si rotatie internă. Pentru a fi usor de înteles avem imaginea de mai jos

Este important să fie observat din timp acest lucru pentru a stabili un program de recuperare adecvat si a ajuta la vindecarea deficientei.
afectiuni bebelusi 04La nivelul genunchiului
GENU RECURVAT CONGENITAL
Este o malpozitie intrauterină cauzată de lipsa miscării copilului în uter, din cauza spatiului stramt - cum este cavitatea uterină . Are loc mai ales la sfarsitul sarcinii deoarece copilul nu mai are suficient loc în cavitatea uterină.

GENU FLEXUM CONGENITAL

La nivelul piciorului

Malpozitiile piciorului sunt extrem de frecvente.

afectiuni picioareSunt, în majoritatea cazurilor, din cauza posturii vicioase din ultimele 2 luni de viată intrauterina, deoarece piciorul suportă presiuni mecanice mai mult sau mai putin importante datorate:

-greutătii mari a copilului,
- tonusului muschiului uterin,
-strȃmtării cavitătii uterine,
-sarcinii gemelare.

După localizarea presiunilor si intensitatea acestora, piciorul se orientează diferit, apoi se instalează diversele grade de defect al pozitiei normale.